ΧΡΗΜΑ

Ζαχαράκη: Ιδρύονται νέοι βρεφικοί σταθμοί - Έτοιμη η ΚΥΑ για το επόμενο πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής

Ζαχαράκη: Ιδρύονται νέοι βρεφικοί σταθμοί - Έτοιμη η ΚΥΑ για το επόμενο πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη

Άμεσα πρόκειται να εξοφληθούν τα vouchers του υπουργείου Εργασίας που οφείλονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για το Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 2023-2024.

Παράλληλα, είναι έτοιμη η ΚΥΑ για το επόμενο πρόγραμμα και σύντομα θα αναρτηθεί η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ, ενώ είναι έτοιμο και το πρόγραμμα που θα τρέξει για την ίδρυση βρεφικών σταθμών ύψους 70.000.000 ευρώ.

Αυτά γνωστοποιήθηκαν από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του επιμελητηρίου, με επικεφαλής την πρόεδρο Νάντια Σταυρογιάννη, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της υπουργού και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεργαστούμε για θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών στο επιχειρείν, αλλά ανταλλάξαμε σκέψεις και για τον οικονομικό αλφαβητισμό που είναι ένα πολύ κεντρικό ζήτημα που απασχολεί κι εμάς στο υπουργείο», ανέφερε μετά τη συνάντηση η υπουργός.

Όπως σημειώνεται: «Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος, ήταν το δημογραφικό, η ανάγκη ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, η αναπτυσσόμενη επιχειρηματική ενασχόληση των γυναικών μέσω διαδικτύου, καθώς και τα προβλήματα του κλάδου των βρεφονηπιακών σταθμών.

Η κυρία Ζαχαράκη ενημέρωσε ότι πρόκειται να εξοφληθούν άμεσα τα vouchers του υπουργείου Εργασίας που οφείλονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για το Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 2023-2024.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΚΥΑ για το επόμενο πρόγραμμα είναι έτοιμη και σύντομα θα αναρτηθεί η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ, ενώ είναι έτοιμο και το πρόγραμμα που θα τρέξει για την ίδρυση βρεφικών σταθμών ύψους 70.000.000 ευρώ».