Παράταση στην έκδοση αδειών και πινακίδων για ρυμουλκούμενα – τρέιλερ έως τα τέλη του 2024
Με σχετική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, τροποποιείται το άρθρο 69 του νόμου 5108/2024, που αφορά ρυθμίσεις για την έκδοση στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως - ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων.
Η νέα νομοθετική διάταξη παρατείνει έως το τέλος του 2024 τη ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων - τρέιλερ, που είχαν παλαιότερα τεθεί νόμιμα σε κυκλοφορία με Ειδικά Σημειώματα Ρυμούλκησης (Ε.Σ.Ρ.) και δεν είχαν εκδώσει στοιχεία κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που προέβλεπε η υπ' αρ. 2805/7-1-2021 Υπουργική Απόφαση, να εκδώσουν στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες), κατόπιν καταβολής παραβόλου, ύψους 200 ευρώ.
Επιπλέον, στη νέα ρύθμιση υπάρχουν προβλέψεις για τα οχήματα Ο1 και Ο2, που δεν διαθέτουν αυτή την στιγμή Ε.Σ.Ρ. και ήταν στην κατοχή των ιδιοκτητών τους πριν από τις 30/6/2022.
Συγκεκριμένα παρέχεται στους ιδιοκτήτες τους, η δυνατότητα να εκδώσουν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας, κάτω από ένα συγκεκριμένο πλέγμα ενεργειών και τεχνικών πιστοποιήσεων. Το ίδιο προβλέπεται και για τα οχήματα κατηγορίας Ο1 και Ο2 ειδικής χρήσης - ειδικού σκοπού μεταφοράς εμπορευμάτων, τα οποία ήταν στην κατοχή των ιδιοκτητών τους πριν από τις 18/6/2015.
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη νέα νομοθετική διάταξη αντιμετωπίζει ολιστικά το ζήτημα των οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως -ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων, που αφορά χιλιάδες πολίτες, ενώ με σκοπό την διευκόλυνση και απρόσκοπτη διεκπεραίωση των εργασιών παρατείνει την διαδικασία έως το τέλος του 2024.
Η πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, Κιμ Κέον Χι, κατηγορείται για δωροδοκία
09:30
Κλείνουν παραδρόμους για δύο ώρες οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
09:20
Οι υβριδικές Porsche 911 θέλουν προσοχή αν παραμείνουν ακίνητες για πολλές μέρες
09:15
Ουκρανία: Σύνοδο της Συμμαχίας των Προθύμων στις αρχές Ιανουαρίου στο Παρίσι προανήγγειλε ο Μακρόν
09:12