Δωρεάν εκπαίδευση σε νέους από 15 - 29 ετών μέσα από το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Ανανεώθηκε:
Δωρεάν εκπαίδευση σε νέους από 15 – 29 ετών παρέχει η ΔΥΠΑ μέσω προγράμματος, το οποίο τους επιτρέπει αφενός να εκπαιδευτούν πάνω σε ειδικότητες περιζήτητες στην αγορά εργασίας, αφετέρου όσο διαρκεί η εκπαίδευσή τους να αμείβονται.
«Υψηλή η ανεργία των νέων. Στοχεύουμε στους νέους και τους δίνουμε τη δυνατότητα για δωρεάν αμειβόμενη και ασφαλισμένη εκπαίδευση, στις 50 επαγγελματικές σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ», λέει στο MEGA ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Το πρόγραμμα αφορά νέους ηλικίας 15 – 29 ετών με προϋπόθεση να έχουν απολυτήριο Λυκείου.
«Παίρνεις έως 150 ευρώ την εβδομάδα, υπάρχει επίδομα σίτισης, επίδομα στέγασης και είναι για ειδικότητες που όλοι ξέρουμε από την καθημερινότητά μας ότι είναι περιζήτητοι. Μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, μαγειρική, αισθητική, υδραυλικοί».
Το πρόγραμμα διαρκεί 2 έτη και οι μαθητευόμενοι είναι «το πρωί στην επιχείρηση, το απόγευμα στην τάξη».
«Ασφαλίζεσαι και ταυτόχρονα μαθαίνεις μία ειδικότητα που έχει ζήτηση στην αγορά εργασίας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΥΠΑ: Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τους 848.692 τον Ιούλιο
Θλιβερός απολογισμός στη Γαλλία με 74 θανάτους από πνιγμό λόγω του καύσωνα
23:38
Μηχανική βλάβη σε δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Αλοννήσου - Πλέει ακυβέρνητο
23:36
Βενεζουέλα: «Κάθε διάσωση και ένα θαύμα» - Λιγοστεύουν χρόνος και ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων
23:28
Pyromet: Η online πλατφόρμα του Meteo που υπολογίζει τους δείκτες κινδύνου πυρκαγιάς
23:17