Απαλλάσσονται και για το 2024 από την καταβολή ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας
Απαλλάσσονται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.
Πρόκειται για την τέταρτη χρονιά, που βρίσκεται σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο και αφορά τους δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης Αγίας Άννας.
Ειδικότερα, στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου «Ψηφιακό Τέλος και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής προστέθηκε νομοτεχνική βελτίωση ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία: «Η απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων του τελευταίου εδαφίου της παρ. 7Β του άρθρου 3 του ν.4223/2013 επεκτείνεται και για το έτος 2024».
«Πρόκειται για μια νέα, γενναία, οριζόντια παρέμβαση οικονομικής στήριξης προς τη περιοχή, και δη προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με την οποία η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους για τη Βόρεια Εύβοια», ανέφερε ο εισηγητής της πλειοψηφίας του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, βουλευτής Εύβοιας, Θανάσης Ζεμπίλης, μιλώντας για τη ρύθμιση στην δευτερολογία του στη Βουλή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιές Αττική: Στο ΕΡΓΑΝΗ οι δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο
Λαβρόφ: Το Κίεβο επιχείρησε επίθεση στην κατοικία του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με 91 drones
17:23
Τζόλης, Τετέι, Ρότα και Χατζηδιάκος έκαναν έκπληξη σε τρία παιδιά από το Make-A-Wish Ελλάδος
17:14
Πώς συνέβη η τραγωδία στα Βαρδούσια: Τι συμβαίνει στο σώμα αν χτυπηθεί από χιονοστιβάδα
17:09
Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες αν τελειώσει ο πόλεμος, λέει ο επικεφαλής
17:00