Πρωτοψάλτης (ΔΥΠΑ): Το επίδομα ανεργίας θα γίνει πιο αποτελεσματικό, πιο δίκαιο, πιο ανταποδοτικό
Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης Διοικητής και Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑΣτις αλλαγές που έρχονται στο επίδομα ανεργίας αναφέρθηκε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε συνέντευξη του το πρωί της Τρίτης 17/9.
Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφερόμενος στις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας επιβεβαίωσε πως ο νέος άνεργος θα λαμβάνει μεγαλύτερο ποσό τους πρώτους μήνες της ανεργίας και στην συνέχεια το ποσό θα μειώνεται.
Το επίδομα ανεργίας θα γίνει «Πιο αποτελεσματικό, πιο δίκαιο, πιο ανταποδοτικό» σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ.
Κερδισμένοι θα είναι οι παλιοί εργαζόμενοι που έχουν περισσότερες εισφορές.
Πρόκειται για μια αλλαγή που αναμένεται να έρθει πολύ σύντομα, καθώς συνδέεται με το ταμείο Ανάκαμψης.
Υπενθυμίζεται πως όπως έχει ήδη γίνει γνωστό:
- Ένα μέρος του θα προκύπτει από τον χρόνο εργασίας και τις αποδοχές που λάμβανε ο κάθε εργαζόμενος. Δηλαδή, οι άνεργοι με μεγαλύτερη προϋπηρεσία δεν θα έχουν το ίδιο επίδομα ανεργίας με κάποιον νέο εργαζόμενο.
- Το νέο επίδομα ανεργίας θα είναι πιο μεγάλο τους πρώτους μήνες, ώστε να στηριχθούν οι άνεργοι.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το νέο επίδομα ανεργίας θα αποσυνδεθεί από το ύψος του κατώτατου μισθού και θα γίνει ανταποδοτικό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Women in Tech»: Προθεσμία έως την Τετάρτη στις αιτήσεις - Ψηφιακές δεξιότητες σε άνεργες γυναίκες
WSJ: Πάνω από 200 εκατ. δολάρια κόστισε η καταστροφή δύο αμερικανικών αεροσκαφών στο Ιράν
09:03
Στα 110 δολάρια η τιμή του πετρελαίου μετά τις τελευταίες απειλές Τραμπ κατά Ιράν
08:53
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο τρεις ανήλικες έπειτα από συμπλοκή - Συνελήφθη 15χρονη
08:48
Το Ford GT Mk IV πέτυχε κάτι περισσότερο από ένα απλό ρεκόρ στο Nürburgring
08:43