Χωρίς φόρο πλοίων και πολυτελείας τα μικρά σκάφη αναψυχής - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή
Από τον φόρο πλοίων και τον φόρο πολυτελείας απαλλάσσονται τα μικρά σκάφη αναψυχής β' κατηγορίας, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο νομοσχέδιο «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις».
Πρόκειται για τα σκάφη που έχουν μήκος κάτω των 7 μέτρων, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν θα χρειαστεί να πληρώνουν πλέον δύο φόρους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απαλλαγή από τον ειδικό φόρο πλοίων έχει αναδρομικό χαρακτήρα, επομένως οι κάτοχοι σκαφών β΄ κατηγορίας μέχρι 7 μέτρα δεν θα καταβάλλουν φόρο για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 και όσοι έχουν ήδη καταβάλλει (ο αριθμός τους είναι περιορισμένος) δικαιούνται επιστροφή φόρου.
Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 (Α 77) για το φορολογικό έτος 2023, είχε λάβει παράταση μέχρι και σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024.
Δείτε εδώ τα σχετικά έντυπα
- Έντυπο Δήλωσης φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 με ελληνική σημαία
- Έντυπο Δήλωσης φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 με σημαία Ε.Ε. και Ε.Ο.Χ. πλην της Ελληνικής (άρθρων 17, 26α , 26β και 26δ του ν. 27/1975)
- Έντυπο Δήλωσης φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 με ξένη σημαία (άρθρων 17, 26 και 26δ του ν.27/1975)
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι απαντήσεις σε 14 ερωτήματα για τις αυξήσεις αποδοχών και τις μειώσεις φόρων
Βόρεια Κορέα: Εντάχθηκε επισήμως στο στόλο το πλοίο που είχε αναποδογυρίσει κατά την καθέλκυσή του
23:59
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις ληστείες με συνολική λεία πάνω από 4.000 ευρώ
23:48
Απαγόρευση των Social Media για παιδιά κάτω των 15 ετών ζητά ο Μακρόν από την ΕΕ
23:38
Ενταση σε διαδηλώσεις στο Βερολίνο κατά της νίκης του ακροδεξιού AfD στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλ
23:29