Τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς γνήσιο τίτλο σπουδών θα πληρώσουν πάνω από 600.000 ευρώ
Πάνω από 600.000 ευρώ θα πρέπει να επιστρέψουν στο ταμείο του Δημοσίου τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι που διαπιστώθηκε πως έκαναν χρήση μη γνήσιων τίτλων σπουδών ή/και δικαιολογητικών. Μάλιστα, στις τρεις από τις ανωτέρω περιπτώσεις ανακλήθηκε ο διορισμός των υπαλλήλων, ενώ σε μία εξ αυτών ανακλήθηκε η μετάταξη του/της υπαλλήλου.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαπιστώθηκαν τέσσερις περιπτώσεις εργαζομένων, σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, όπου λόγω χρήσης μη γνήσιων τίτλων σπουδών ή/και δικαιολογητικών, θα χρειαστεί να επιστρέψουν τα αναλογούντα ποσά, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Συνολικά, το ποσό αναζήτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων, των τεσσάρων ανωτέρω περιπτώσεων, είναι πλέον των 600.000 ευρώ.
- Από υπάλληλο Υπουργείου, αναζητήθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα 12.581€
- Από υπάλληλο ετέρου Υπουργείου, αναζητήθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα 139.691€ και
- Από δύο (2) υπαλλήλους ετέρου Υπουργείου, αναζητήθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα 79.924€ και 371.992€ αντίστοιχα.
Σημειώνεται πως στις τρεις από τις ανωτέρω περιπτώσεις ανακλήθηκε ο διορισμός των υπαλλήλων, ενώ σε μία εξ αυτών ανακλήθηκε η μετάταξη του/της υπαλλήλου.
Πώς διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ μετά την αύξηση του κατώτατου - Παραδείγματα
05:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
04:00
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00