Ρεύμα: Τι θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο - Οι τιμές των παρόχων
Από 15,4 σεντς ανά κιλοβατώρα έως και πάνω από τα 23 σεντς διαμορφώνονται τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος για το Ιανουάριο, σύμφωνα με τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα τιμολόγια είναι αυξημένα σε σχέση με το Δεκέμβριο εξαιτίας της ανόδου των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας στα 129,81 ευρώ/MWh, ωστόσο ορισμένοι πάροχοι έκαναν σημαντική προσπάθεια να συγκρατήσουν την άνοδο.
Πλέον οι καταναλωτές των πράσινων τιμολογίων θα πρέπει να περιμένουν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να μάθουν τις τελικές χρεώσεις, μετά την επιδότηση.
Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο 2024 η επιδότηση ανήλθε στο 1,5 λεπτό η κιλοβατώρα και το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και αυτό τον μήνα.
Οι τιμές του Δεκεμβρίου
Αναλυτικά, οι τιμές για το Ιανουάριο ξεκινούν από 15,4 σεντς ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες το μήνα, στο «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ, ενώ φτάνει μέχρι και στα 23 σεντς.
Η πλήρης λίστα με τις τιμές Δεκεμβρίου για όλες τις κατηγορίες τιμολογίων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ (κλικ εδώ).

Τα πράσινα τιμολόγια θα ισχύουν και τον Ιανουάριο
Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή: «Δεδομένου ότι δεν έχει εκδοθεί νεότερη Υπουργική Απόφαση που να ρυθμίζει διαφορετικά τους κανόνες εφαρμογής του Ειδικού Τιμολογίου ("πράσινο") συνάγεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2025 εξακολουθεί να προσφέρεται υποχρεωτικά από τους Προμηθευτές βάσει της δομής που περιγράφεται στην ως άνω Υπουργική Απόφαση και υπό τους κανόνες του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας».
Οι τιμές για τα μπλε και τα κίτρινα τιμολόγια
Σύμφωνα με τις τιμές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής (2/1/2025):




Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα λόγω απεργίας
07:36
ΒΟΑΚ: Νέοι «συμπαίκτες» της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι METLEN και Aktor - Τα πολλαπλά κέρδη μιας τριπλής συμφωνία
07:33
«Αλλάξτε τα βιβλία»: Ο πλανήτης Δίας είναι μικρότερος και πιο επίπεδος απ’ ό,τι πιστεύαμε
07:25
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δίνει εντολή στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν το Ιράν
07:20