Τουρισμός για όλους 2025: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τα voucher ύψους έως 600 ευρώ
Μονοπάτι στην Πίνδο
INTIME NEWS / ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣΜέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (10/3) θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο νέο κύκλο του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» μέσω του vouchers.gov.gr (κλικ εδώ).
Εναλλακτικά, οι δυνητικοί δικαιούχοι για τα voucher καλούνται να υποβάλουν αίτημα μέσω ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών).
Υπενθυμίζεται πως τα ποσά ενίσχυσης είναι αυξημένα και κυμαίνονται από 200 ευρώ έως και 600 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία δικαιούχου και την επιλογή της περιόδου διακοπών.
Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση
Πριν προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), δηλώνοντας αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), καθώς και να έχουν επιλέξει την επικοινωνία με τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.
Στη συνέχεια, υποβάλουν αίτηση ακολουθώντας τα εξής βήματα:
- Εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με κωδικούς TaxisNet.
- Καταχωρούν και πιστοποιούν το email και το κινητό τους τηλέφωνο.
- Διαλέγουν αν θα χρησιμοποιήσουν την άυλη κάρτα κατά την χαμηλή ή υψηλή περίοδο.
- Επιλέγουν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έκδοσης της κάρτας.
- Δηλώνουν αν οι ίδιοι ή προστατευόμενο μέλος έχει αναπηρία ≥67.
- Δηλώνουν υπεύθυνα ότι δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2025 της Δ.ΥΠ.Α, των Προγραμμάτων «Τουρισμός για Όλους 2022-2023» και «Τουρισμός για Όλους 2024» ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για διαμονή, πιστοποιούν την ακρίβεια των στοιχείων και συναινούν στην επεξεργασία τους για τον υπολογισμό της επιδότησης.
- Υποβάλουν την αίτηση.
Εναλλακτικά ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2025» στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) είτε αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδότηση εκπροσώπου του. Μέσω των Κ.Ε.Π. είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν όλα τα στάδια της διαδικασίας από πιστοποιημένο υπάλληλο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ΔΥΠΑ - Ξεκινούν οι αιτήσεις
«Τουρισμός για όλους 2025»: Οι 10 + 1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα φετινά voucher
Πόλεις χωρίς εμπόδια: Πώς η τεχνολογία ενισχύει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία
11:00
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
11:00
Σε πλήρη εξέλιξη η απομάκρυνση των φερτών υλικών στους πλημμυρισμένους δρόμους της Αττικής (pics)
10:56
Μετατοπίζεται ανατολικά ο Byron – Αφήνει πίσω σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ζημιές (pics - vids)
10:54