Υποβλήθηκαν περισσότερες από 4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις - Οι προθεσμίες «κλειδί»
Περίπου 300.000 φορολογικές δηλώσεις οριστικοποιούνται κάθε εβδομάδα, από τις αρχές του μήνα και πλέον έχουν υποβληθεί περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια.
Σύμφωνα με ρεπορτά της ertnews, ο μέσος φόρος που θα πληρώσουν οι υπόχρεοι – όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις – είναι γύρω στα 1.700 ευρώ, ενώ τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια.
Μέχρι τις 30 Απριλίου, από τις 3.160.201 υποβληθείσες δηλώσεις:
- 946.480 (29,95%) ήταν χρεωστικές, με τον μέσο φόρο να ανέρχεται στα 1.826 ευρώ,
- 790.682 (25,02%) ήταν πιστωτικές, με μέση επιστροφή 298 ευρώ.Ήδη 441.848 φορολογούμενοι έχουν λάβει την επιστροφή,
- 1.423.039 (45,03%) ήταν μηδενικές.
Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την εξασφάλιση της έκπτωσης 4% μέσω εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής εξέπνευσε, με νέο ορόσημο πλέον την 15η Ιουνίου.
Όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι την ημερομηνία αυτή θα δικαιούνται πλέον έκπτωση 3%, υπό την προϋπόθεση ότι ο φόρος καταβληθεί εφάπαξ μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Αντίστοιχα, οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μεταξύ 16 Ιουνίου και 15 Ιουλίου συνοδεύονται από έκπτωση 2%, εφόσον και πάλι ο φόρος εξοφληθεί έως το τέλος Ιουλίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΑΔΕ: Άμεση και αυτοματοποιημένη ενημέρωση για τις φορολογικές υποχρεώσεις των κληρονόμων
Απεργία ταξί: Η συγκέντρωση και πορεία των οδηγών προς τη Βουλή (pics)
13:53
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: «Όχι» Χαμενεΐ στις εκκλήσεις για εκεχειρία - Το Ισραήλ «απαντά» με φωτογραφία για την εξουδετέρωση του Λαριτζανί - Βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη
13:42
Κτηματολόγιο και όροι δόμησης μαζί στο maps.ktimatologio.gr - Τι αλλάζει
13:41
Προφυλακιστέος ο 43χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή
13:29