Καφές: Αύξηση 15% σε ένα μήνα - Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ζητά η ΕΕΚ
Συνεχείς ανατιμήσεις παρουσιάζουν οι τιμές του καφέ σε διεθνές επίπεδο, με την αύξηση να φτάνει σε υψηλά 45 ετών, ενώ και στην Ελλάδα η τιμή κατέγραψε άνοδο άνω του 15% σε ένα μήνα.
Όπως δείχνουν στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η τιμή του καφέ αυξήθηκε κατά 18,5% τον Αύγουστο, σε ετήσιο επίπεδο.
Ως αποτέλεσμα, ο καφές γίνεται όλο και περισσότερο είδος πολυτελείας, οδηγώντας τους καταναλωτές να μειώνουν την κατανάλωσή τους ή να στρέφονται σε εναλλακτικές όπως ο καφές από το σούπερ μάρκετ.
Οι διεθνείς τιμές των ποικιλιών Arabica και Robusta, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο υψηλός ΦΠΑ στην Ελλάδα φαίνεται πως οδηγούν την άνοδο, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Καφέ, η οποία ζητά την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για την στήριξη της αγοράς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Με γεύσεις Θεσσαλονίκης... φραπέ και μπουγάτσα αποχαιρέτησαν την 89η ΔΕΘ οι επισκέπτες
Μαγικές εικόνες στην Αθήνα: Χιλιάδες φαναράκια φώτισαν τον Αττικό ουρανό (pics&vid)
21:12
Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: Δεν κλείνουν όλα τα θέατρα αύριο λόγω της απεργίας του ΣΕΗ
21:00
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Εντοπίστηκαν δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους
20:52
Πέθανε η Μαρία Σόλε Ανιέλι σε ηλικία 100 ετών
20:47