Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
Κίνηση στην Ερμού κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων/ Φωτογραφία Αρχείου
EurokinissiΩς ανεπαρκή και απογοητευτική παρέμβαση χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ για την επιβολή τέλους τριών ευρώ στα δέματα που έρχονται από ασιατικές πλατφόρμες.
Όπως προσθέτει: «Ένα ελάχιστο τέλος τριών ευρώ, σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά τους όρους θεμιτού ανταγωνισμού με τις ευρωπαϊκές και ελληνικές επιχειρήσεις.
Το κρίσιμο ζητούμενο παραμένει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Χωρίς αυτήν, η ανεξέλεγκτη εισβολή προϊόντων από τρίτες χώρες θα συνεχίσει να υπονομεύει την εγχώρια αγορά, οδηγώντας στο κλείσιμο, άνω του 50% των ελληνικών επιχειρήσεων.
Χρειάζονται ουσιαστικοί δασμοί, σαφείς τεχνικές διασφαλίσεις και πραγματικοί έλεγχοι. Όχι ημίμετρα.
Η αγορά δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση. Η άμεση επιβολή δασμών από το πρώτο ευρώ, δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος» τονίζει την ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.
SPONSORED
Δένδιας στο Συνέδριο ΝΔ: Τιμάμε την ίδια μπλε φανέλα - Είμαστε το κόμμα των πολλών
16:14
«Προλαμβάνω»: Τρία νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης
16:05
«Ο Χρόνος των Μυγών»: Ένα noir για την ενοχή και τις δεύτερες ευκαιρίες
15:55
Πανελλήνιες 2026: Πώς να προστατεύσετε αποτελεσματικά την όρασή σας από το διάβασμα
15:44