«Κλειδώνει» η επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου στην αντλία
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τον παράνομο στοιχηματισμό θα ενσωματωθεί και η διάταξη για την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου στην αντλία με εφαρμογή κινητού και QR code.
Πρόκειται για το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ, το οποίο βασίζεται σε μια ειδική εφαρμογή που θα διατίθεται μέσω του MyData App.
Μέσω αυτής οι αγρότες θα λαμβάνουν άμεση έκπτωση 0,41 ευρώ/λίτρο κατά την πληρωμή στα πρατήρια.
Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα
1. Κάθε αγρότης θα κατεβάσει στο κινητό του τη νέα εφαρµογή που θα δηµιουργηθεί µέσω του myDATA app - η εφαρµογή θα παράγει ένα κωδικό QR που ο αγρότης θα δίνει στο πρατήριο.
2. Μέσω διαλειτουργικότητας µε την ΑΑΔΕ ελέγχεται σε πραγµατικό χρόνο:
- Ότι ο πελάτης είναι αγρότης δικαιούχος έκπτωσης
- Ότι το προϊόν είναι diesel κίνησης
- Ότι υπάρχει επαρκές υπόλοιπο έκπτωσης.
3. Η έκπτωση δίνεται «στην αντλία», µε την έκδοση του τιµολογίου (στο οποίο θα περιλαµβάνεται ο κωδικός QR).
4. Για τους πρατηριούχους, θα αναπτυχθεί ειδική διαδικασία συµψηφισµού/επιστροφής του ΕΦΚ σε πολύ σύντοµα χρονικά διαστήµατα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η 5η δόση επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου
Σύγχυση και αντιδράσεις για την ειδική άδεια παραμονής Γερμανών πολιτών στο εξωτερικό
23:59
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ: Με κομμένη την ανάσα: Ο πλανήτης περιμένει την λήξη της προθεσμίας του Τραμπ στο Ιράν - Εκκλήσεις για παράταση
23:55
«Δεν μπορείς να σβήσεις έναν πολιτισμό», λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ για τις απειλές Τραμπ στο Ιράν
23:48
Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
23:46