Κεραμέως: Επιταχύνεται η απονομή συντάξεων - Ο χρόνος μειώθηκε σε 42 μέρες
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
INTIME NEWS /ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΣτην επιτάχυνση της απονομής συντάξεων και στη ψηφιοποίηση 53 εκατ. καρτελών συνταξιούχων αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη της το πρωί της Πέμπτης 26/2.
Συγκεκριμένα, η υπουργός δήλωσε πως η κύρια σύνταξη απονέμεται σήμερα κατά μέσο όρο σε 42 ημέρες, από 500 ημέρες το 2019.
Ενώ για τις επικουρικές παίζει καθοριστικό ρόλο η ψηφιοποίηση των χειρόγραφων ενσήμων.
Όπως εξήγησε, έχουν ήδη σαρωθεί 53 εκατομμύρια καρτέλες, ενώ το έργο ψηφιοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026, με στόχο την πλήρη ψηφιακή ασφαλιστική ιστορία των πολιτών.
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου
Ήδη από την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026 ξεκίνησαν να καταβάλονται οι κύριες συντάξεις από τα τέως Ταμεία μη μισθωτών του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν. 4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχων μισθωτών & μη μισθωτών από 1/1/2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Ρωσία: Φωτιά σε αποθήκη πετρελαίου στο Κρασνοντάρ έπειτα από επίθεση με drone
09:14
Ναύπλιο: Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο της νοσηλεύτριας - «Δεν άντεξε από την πίεση»
09:11
Λήξη του ναυτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ: Ιρανικά πλοία πέρασαν τη ζώνη επιτήρησης
08:51
Δράμα: Με οχτώ μαχαιριές σκότωσε την 45χρονη αστυνομικό ο 50χρονος - Το χρονικό και οι μαρτυρίες
08:47