ΑΑΔΕ: Πρόστιμα άνω του 1 εκατ. ευρώ και 8 διήμερα λουκέτα - Στο 37,42% η παραβατικότητα
Το κτήριο της ΑΑΔΕ
INTIME NEWSΣυνεχίζει η ΑΑΔΕ τους σαρωτικούς επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους, εστιάζοντας σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση και σε επιχειρήσεις που, βάσει ανάλυσης κινδύνου, παρουσιάζουν αυξημένη πιθανότητα φορολογικών παραβάσεων στους κλάδους της εστίασης, της φιλοξενίας, της διασκέδασης και των λοιπών τουριστικών υπηρεσιών.
Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, από τις 20 έως τις 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν 2.252 έλεγχοι και παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε 732 επιχειρήσεις, με το ποσοστό παραβατικότητας να διαμορφώνεται στο 37,42%.
Συνολικά, στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών καταγράφηκαν:
- 13.287 φορολογικές παραβάσεις
- αδήλωτα καθαρά έσοδα 545.573 ευρώ
- πρόστιμα 1.023.281 ευρώ
- 48ωρο "λουκέτο" σε οκτώ επιχειρήσεις
Ενδεικτικές περιπτώσεις αποτέλεσαν γνωστό εστιατόριο στο λιμανάκι της Νάουσας, επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων και τουριστική επιχείρηση στην Πάρο, τουριστική επιχείρηση και καφετέρια στην Κέρκυρα, καθώς και δύο επιχειρήσεις στο Φαληράκι Ρόδου, δύο στην Αίγινα και μία στην Πρέβεζα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΑΔΕ: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
Κιλκίς: Επεισοδιακή καταδίωξη απατεώνα που «έπαιζε» τον υπάλληλο της ΑΑΔΕ - Τραυμάτισε αστυνομικούς
Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στα Τρίκαλα - Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
12:12
Γκουτέρες από Κύπρο: Εντατικοποίηση των προσπαθειών για να υπάρξει λύση
12:08
Νεκρός 69χρονος μετά από ανατροπή τρακτέρ στις Σέρρες
11:58
Τραγωδία στην Αμφιλοχία: Νεκρός άνδρας μετά από ατύχημα με αλυσοπρίονο
11:49