ΧΡΗΜΑ

Η ΑΑΔΕ βγάζει στο «σφυρί» 43 ακίνητα με τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ

Η ΑΑΔΕ βγάζει στο «σφυρί» 43 ακίνητα με τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ
Eurokinissi

Με 43 ακίνητα ανοίγει ο νέος κύκλος πλειστηριασμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τον Σεπτέμβριο, με τις τιμές πρώτης προσφοράς να ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ.

Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει από αποθήκες, μέχρι βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε Αττική, Μύκονο, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ακινήτων που θα βγουν στο «σφυρί» μέχρι τον Νοέμβριο ξεχωρίζουν:

  • Οικόπεδο 183,60 τ.μ. με πολυώροφο κτίριο στο Νέο Κόσμο. Τιμή εκκίνησης 1,247 εκατ. ευρώ
  • Οικόπεδο 478 τ.μ. με διώροφη κατοικία 167 τ.μ. και θέση στάθμευσης στη Μαγούλα. Τιμή εκκίνησης 433.000 ευρώ.
  • Οικόπεδο 225,42 τ.μ. με πολυώροφο κτίριο στο Κερατσίνι. Τιμή εκκίνησης 778.000 ευρώ.
  • Ακίνητα σε Μαρούσι, Αγία Παρασκευή και Χανιά. Τιμή εκκίνησης από 4.800.

Η διαδικασία του πλεστηριασμού

Για οφειλές μεγάλου ύψους προχωρά σε δεσμεύσεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων του οφειλέτη, από τους οποίους εξαιρείται, υπό προϋποθέσεις, μόνο η πρώτη κατοικία.

Πριν από τον πλειστηριασμό των ακινήτων γίνεται η κατάσχεση, αλλά πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης εκτέλεσης, καθίσταται υποχρεωτική η κοινοποίηση από τη φορολογική διοίκηση ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής/υπερημερίας. Αντίθετα, δεν απαιτείται ειδοποίηση για τις κατασχέσεις χρηματικών ποσών.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που τίθεται σε κίνδυνο η είσπραξη της οφειλής, η Φορολογική Διοίκηση δύναται να παρακάμψει την τήρηση της προαναφερθείσας προδικασίας και να δεσμεύσει τα ακίνητα πριν ειδοποιήσει τον οφειλέτη.

Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν τον πλειστηριασμό εάν μέχρι τη διενέργειά του, εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν το χρέους τους.