Έως τις 15/10 η επιδότηση στην αντλία - Στα 20 λεπτά/λίτρο η ελάφρυνση στο κόστος του diesel
Τα 20 λεπτά αγγίζει η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, με τα 15 λεπτά να έρχονται από την κρατική στήριξη και επιπλέον 5 λεπτά του ευρώ από πλαυράς των διυλιστηρίων.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου, το μέτρο θα ισχύσει για το πρώτο 15ήμερο Οκτωβρίου και στις 14/10 θα υπάρξει νέα αξιολόγηση της κατάστασης.
Συγκεκριμένα, η επιδότηση ανέρχεται σε 15 λεπτά (12 λεπτά πλέον ΦΠΑ), από 10 λεπτά (8 λεπτά πλέον ΦΠΑ) προηγουμένως, για την περίοδο από 1 έως 15 Οκτωβρίου 2026.
Πρόκειται για ένα μέτρο με δημοσιονομικό κόστος 20 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα, τα διυλιστήρια προβαίνουν στις δικές τους προσφορές.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η Helleniq Energy ανακοίνωσε έκπτωση:
- 7,95 λεπτά προ ΦΠΑ ανά λίτρο στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων και
- 4,05 λεπτά προ ΦΠΑ ανά λίτρο στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η αμόλυβδη απουσίαζε από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Αυτή τη στιγμή, δίνεται βάρος στο πετρέλαιο κίνησης καθώς επιχειρείται να αποτραπεί ένα «τσουνάμι» ανατιμήσεων.
«Θα εξαντλήσουμε και την τελευταία δυνατότητα που έχει ο προϋπολογισμός προκειμένου να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πράγματι βιώνουν μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση» λένε από το Υπουργείο Οικονομικών καθώς με diesel δεν κινούνται μόνο Ι.Χ. οχήματα αλλά και το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, η βιομηχανία αλλά και οι αγρότες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 15 λεπτά η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης - Κάτω από 1,75 το θέρμανσης
Αυξάνονται σε 120 οι 72 δόσεις για ρύθμιση χρεών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία
Ο συγκυβερνήτης επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος της Flydubai - Τον εμπόδισε ο κυβερνήτης
11:46
Προστασία στον συνεπή οφειλέτη από πλειστηριασμό ή κατάσχεση - Τι αλλάζει για τους servicers
11:45
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 70χρονη από παραλία στα Γουβιά Κέρκυρας
11:45
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι από σήμερα
11:42