ΧΡΗΜΑ

Σπηλιόπουλος στο CNN Greece: Το χρονοδιάγραμμα για την ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΑ

Newsroom

Στην πορεία του προγράμματος ενίσχυσης και ανανέωσης του στόλου του ΟΑΣΑ, αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit που διοργάνωσε το Υπερταμείο.

«Με δεδομένο ότι η ανανέωση του στόλου είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς τα τελευταία οχήματα που αγοράσαμε είναι πριν από το 2010 και επίσης έχει αλλάξει η τεχνολογία από τότε, βρισκόμαστε σε μία διαδικασία προμήθειας καινούριων οχημάτων» επεσήμανε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Αναλυτικά, εξήγησε ότι 140 από τα οχήματα αναμένεται να έρθουν στις αρχές του χρόνου και να ενταχθούν σταδιακά στον στόλο που εξυπηρετεί καθημερινά τους επιβάτες της Αττικής περί τις αρχές Μαΐου. Παράλληλα βρίσκεται σε επεξεργασία ένα πρόγραμμα προμήθειας καινούριων λεωφορείων και ενός διαγωνισμού που θα ακολουθήσει για να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2027.

«Στο ενδιάμεσο, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για 300 οχήματα φυσικού αερίου που θα προστεθούν και θα εμπλουτίσουν τον στόλο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε παλιά οχήματα» σημείωσε. Ταυτόχρονα, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει και «ένα αίτημα προς την Πολιτεία για τη χρηματοδότηση ακόμα 300 λεωφορείων με leasing για να τα έχουμε άμεσα διαθέσιμα έως το τέλος τους 2024».

«Με αυτό το πρόγραμμα θα ανανεωθεί κατ΄ ουσίαν όλος ο στόλος που είναι διαθέσιμος» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ