ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι πελάτες των εστιατορίων δεν μείωσαν το φιλοδώρημα παρά την άνοδο των τιμών

ΗΠΑ: Οι πελάτες των εστιατορίων δεν μείωσαν το φιλοδώρημα παρά την άνοδο των τιμών
Έρευνα δείχνει ότι το ποσοστό στα αμερικανικά εστιατόρια κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι

Παρά την άνοδο των τιμών οι πελάτες των αμερικανικών εστιατορίων δεν έχουν προχωρήσει σε μείωση των φιλοδωρημάτων που αφήνουν στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC που επικαλείται νέα έρευνα της Toast για το β' τρίμηνο του 2022, στα αμερικανικά εστιατόρια καταγράφηκε ένας μέσος όρος tips στο 19,6% των λογαριασμών, ενώ στα ταχυφαγεία το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 16,9%.

Οι τακτικοί πελάτες των εστιατορίων εμφανίζονται μάλιστα περισσότερο γενναιόδωροι με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στο 19,7%.

Τα παραπάνω ποσοστά σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος.

Στο delivery και την παραλαβή φαγητού τα tips διαμορφώθηκαν στο 14,5%.

Επιπλέον το μέσο ποσό φιλοδωρήματος αυξήθηκε κατά σχεδόν 10% σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους. Την ίδια στιγμή το κόστος για φαγητό εκτός σπιτιού αυξήθηκε κατά 7,6% το 12μηνο από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNBC, μεγάλες αλυσίδες γρήγορου φαγητού επισημαίνουν ότι με τον πληθωρισμό να πιέζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς παρατηρείται ότι καταναλωτές χαμηλότερου εισοδήματος ξοδεύουν λιγότερα χρήματα όταν επισκέπτονται τα συγκεκριμένα καταστήματα ενώ πλέον καταναλωτές και υψηλότερων εισοδημάτων τα επισκέπτονται συχνότερα.

Στην έκθεση τέλος σημειώνεται πως οι πωλήσεις των εστιατορίων πλήρους εξυπηρέτησης ανέκαμψαν στα προ πανδημίας επίπεδα, για πρώτη φορά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ