ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: «Αργή» ανάπτυξη 0,2% τον Ιούλιο

Βρετανία: «Αργή» ανάπτυξη 0,2% τον Ιούλιο
Το ΑΕΠ είχε σημειώσει πτώση τον Ιούνιο λόγω της τραπεζικής αργίας για το ιωβηλαίο της Βασίλισσας, υποχωρώντας κατά 0,6% AP Photo/Frank Augstein

Ανάπτυξη 0,2% σημείωσε η βρετανική οικονομία τον Ιούλιο, μετά από μια απότομη πτώση τον προηγούμενο μήνα στην ανάπτυξη της χώρας, χωρίς να καταφέρει να «πιάσει» τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν επέκταση της τάξης του 0,3%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής, ο τομέας των υπηρεσιών είχε το μεγαλύτερο μερίδιο, με ώθηση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών, το οποίο φιλοξένησε η Βρετανία.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το ΑΕΠ είχε σημειώσει πτώση τον Ιούνιο λόγω της τραπεζικής αργίας για το ιωβηλαίο της Βασίλισσας, υποχωρώντας κατά 0,6% λόγω των δύο λιγότερων εργάσιμων ημερών.

Σύμφωνα με το BBC, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η τραπεζική αργία για την κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στις 19 Σεπτεμβρίου, καθώς και οι 10 ημέρες εθνικού πένθους, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη και να ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση νωρίτερα από το αναμενόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ