ΔΙΕΘΝΗ

Ifo: Η γερμανική οικονομία διολισθαίνει σε ύφεση

Ifo: Η γερμανική οικονομία διολισθαίνει σε ύφεση
ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σημαντική αύξηση της απαισιοδοξίας καταγράφηκε σήμερα στον επιχειρηματικό κλάδο, με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου Κλέμενς Φουστ, να επισημαίνει πως η γερμανική οικονομία διολισθαίνει σε ύφεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το Ifo, το κλίμα στη γερμανική οικονομία επιδεινώθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 84,3 μονάδες, κατά 4,3 μονάδες από τον περασμένο μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 και σε κάθε περίπτωση κατά πολύ περισσότερο απ' ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου, οι οποίοι είχαν προβλέψει πτώση 87 μονάδες.

«Βλέπουμε μεγάλο μείον σε όλα τα μέτωπα», δήλωσε ο οικονομικός εμπειρογνώμονας του Ifo Κλάους Βολράμπε και επισήμανε ότι ειδικά οι κλάδοι που εξαρτώνται άμεσα από την ενέργεια είναι εξαιρετικά απαισιόδοξοι για τον χειμώνα. «Η βιομηχανία κοιτάζει τους επόμενους έξι μήνες με μεγάλη ανησυχία», πρόσθεσε ο κ. Φουστ και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι αντίστοιχη με αυτή που επικρατούσε την πρώτη περίοδο της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ