ΔΙΕΘΝΗ

Πιο κοντά από ποτέ στην εξαγορά του Twitter o Ίλον Μασκ

Πιο κοντά από ποτέ στην εξαγορά του Twitter o Ίλον Μασκ
To Twitter σκοπεύει να κλείσει τη συμφωνία στην αρχική τιμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg Patrick Pleul/Pool via AP

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές εξαγοράς του Twitter από τον Ίλον Μασκ, καθώς η εταιρεία εμφανίζεται να αποδέχεται την πρόταση που επανέφερε ο ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X για την εξαγορά του κολοσσού των social media έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού έχουν προηγηθεί μήνες δικαστικών αγώνων.

Το Bloomberg σημειώνει ότι ο Ίλον Μασκ επανέφερε την προσφορά του στην αρχική τιμή προσφοράς των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, σκοπεύοντας πιθανώς να αποφύγει τη δικαστική διαμάχη για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες εξαγορές στην πρόσφατη ιστορία.

Ο Μασκ απηύθυνε επιστολή με την προσφορά του στο Twitter τη Δευτέρα, σύμφωνα με αναφορά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες του Bloomberg.

Το Twitter με έδρα το Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή και σκοπεύει να κλείσει τη συμφωνία στην αρχική τιμή, χωρίς να σχολιάσει συγκεκριμένα πώς θα απαντήσει στον Μασκ.

Οι μετοχές του Twitter ανέβηκαν έως και 23% όταν ξανάρχισαν τις διαπραγματεύσεις μετά από μια διακοπή των συναλλαγών.

Νωρίτερα, οι συναλλαγές σταμάτησαν μετά την εκτίναξη της τιμής της μετοχής της εταιρείας, έπειτα από αναφορές ότι ο Ίλον Μασκ έδωσε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της συμφωνίας του για την εξαγορά του κολοσσού των social media έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού έχουν προηγηθεί μήνες δικαστικών αγώνων.

Οι μετοχές σημείωσαν άλμα σχεδόν 13% στα 47,95 δολάρια πριν σταματήσουν οι συναλλαγές.

Ο Μασκ προσπαθούσε να αποχωρήσει από τη συμφωνία εδώ και αρκετούς μήνες μετά την αρχική πρόταση να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο. Οι μέτοχοι έχουν ήδη εγκρίνει την πώληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ