Μπάιντεν: Αύξηση παραγωγής πετρελαίου για να μειωθεί η τιμή της βενζίνης
Ανανεώθηκε:
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αυξημένων τιμών βενζίνης, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου στο αμερικανικό έδαφος.
Οι ΗΠΑ «πρέπει να αυξήσουν με λογικό τρόπο την παραγωγή πετρελαίου», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.
Προηγουμένως, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντλούν από τα στρατηγικά αποθέματά τους για να σταθεροποιήσουν τις τιμές.
Αυτή η αύξηση της εσωτερικής παραγωγής ωστόσο θα πρέπει να γίνει «χωρίς να καθυστερήσει τη μετάβασή μας προς την καθαρή ενέργεια», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.
Ο πρόεδρος επέκρινε για άλλη μια φορά ορισμένους παράγοντες της βιομηχανίας υδρογονανθράκων. «Τα κέρδη των διυλιστηρίων είναι διπλάσια από τα συνηθισμένα. Και το περιθώριο (κέρδους) των διανομέων ξεπερνά το 40%», έγραψε στο Twitter.
Επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros Discovery για 72 δισ. δολάρια
14:37
Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να παραδίδει πετρέλαιο στην Ινδία παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ
14:31
Γερμανός ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Το Βερολίνο δεν έχει ανάγκη «συμβουλές από το εξωτερικό»
14:26
Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα
14:21