Μπάιντεν: Αύξηση παραγωγής πετρελαίου για να μειωθεί η τιμή της βενζίνης
Ανανεώθηκε:
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αυξημένων τιμών βενζίνης, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου στο αμερικανικό έδαφος.
Οι ΗΠΑ «πρέπει να αυξήσουν με λογικό τρόπο την παραγωγή πετρελαίου», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.
Προηγουμένως, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντλούν από τα στρατηγικά αποθέματά τους για να σταθεροποιήσουν τις τιμές.
Αυτή η αύξηση της εσωτερικής παραγωγής ωστόσο θα πρέπει να γίνει «χωρίς να καθυστερήσει τη μετάβασή μας προς την καθαρή ενέργεια», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.
Ο πρόεδρος επέκρινε για άλλη μια φορά ορισμένους παράγοντες της βιομηχανίας υδρογονανθράκων. «Τα κέρδη των διυλιστηρίων είναι διπλάσια από τα συνηθισμένα. Και το περιθώριο (κέρδους) των διανομέων ξεπερνά το 40%», έγραψε στο Twitter.
Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Κίεβο
07:19
Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Το ΙΧ καρφώθηκε σε τοιχίο και τυλίχθηκε στις φλόγες
07:09
Ο «χάρτης» των βάσεων: Πώς θα κινηθούν οι υψηλόβαθμες σχολές – Τι λέει εκπαιδευτικός αναλυτής
07:08
Νέες επιθέσεις ΗΠΑ σε Ιράν και αντίποινα από Τεχεράνη με χτυπήματα σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
07:07