Ο Πασκάλ Ντόναχιου επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup
O Ιρλανδός Πασκάλ Ντόνοχιου επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος του Eurogroup.
Η επανεκλογή του για μια θητεία 2,5 ετών στην προεδρία του Eurogroup έγινε «δια συναινέσεως».
Ο 48χρονος Ντόνοχιου, ο οποίος είναι επικεφαλής του Eurogroup από τον Ιούλιο του 2020, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επικύρωση της επανεκλογής του, ο Ντόνοχιου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης χαρακτηρίζοντας «μεγάλη τιμή» την προεδρία του Eurogroup. «Υπήρξα και θα συνεχίσω να είμαι έντιμος μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις μας, διασφαλίζοντας ότι όλες οι θέσεις και οι απόψεις λαμβάνονται υπόψη», δήλωσε.
Το Eurogroup, ενός άτυπου οργάνου που απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών των 19 χωρών μελών της ευρωζώνης, ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΤΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: Γιατί ένα ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ στο Ιράν απειλεί την παγκόσμια αγορά πετρελαίου
23:12
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδίδει ανακρίσεις και «ομολογίες» συλληφθέντων διαδηλωτών
23:00
Απειλές των ΗΠΑ στην Κούβα να μην εμποδίσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα
22:50
Η συγγνώμη Κυρανάκη σε Πέρκα για το «...μην τσιρίζεις, η Βουλή δεν είναι η κουζίνα σου» (vid)
22:42