Qatar Gate - Μέτσολα: Η ΕΕ βγαίνει από τις κρίσεις πιο ισχυρή και ενωμένη
«Η ΕΕ βγαίνει από τις κρίσεις πιο ισχυρή και ενωμένη» τόνισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.
Η κ. Μέτσολα σημείωσε ότι το 2022 «ήταν για την Ευρώπη μια δύσκολη χρονιά» και αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, την πανδημία, την κλιματική αλλαγή.
«Καμία χώρα δεν έχει την ικανότητα να απαντήσει μόνη της σε όλα τα ερωτήματα, όμως μαζί μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις. Μπορέσαμε να το κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά.
Το 2023 πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο της αποφασιστικότητας και της ενότητας» υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΕΚ.
Επίσης, μίλησε για την προστασία των αξιών της ΕΕ: την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου, ενώ επισήμανε ότι η ΕΕ «θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για μία ειρήνη με ελευθερία, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια».
Ωστόσο, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απέφυγε να αναφερθεί στο μεγάλο ζήτημα με την υπόθεση Qatar Gate που έχει συγκλονίσει όχι μόνο τις Βρυξέλλες, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων
01:00
Παρατείνεται και τον Σεπτέμβριο η επιδότηση 10 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης
00:30
Ανοίγουν ξανά οι εγγραφές μαθητών - Ποιους αφορά το άνοιγμα της πλατφόρμας
23:59
Άνοιξε ξανά η Δανική πρεσβεία στη Δαμασκό μετά από 14 χρόνια διακοπής των διπλωματικών σχέσεων
23:50