ΔΙΕΘΝΗ

Microsoft: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις όμως έρχεται επιβράδυνση

Microsoft: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις όμως έρχεται επιβράδυνση
Τα έσοδα για το β΄τρίμηνο 2022 ανήλθαν στα 52,75 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 2% AP/Rick Rycroft

Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών της Refinitiv διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Microsoft για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης του 2022 στα 2,32 δολάρια/μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων για προσαρμοσμένα κέρδη 2,29 δολαρίων/μετοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ, τα έσοδα για το συγκεκριμένο διάστημα ανήλθαν στα 52,75 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 2%, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για έσοδα 52,94 δισ. Δολαρίων, καταγράφοντας τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το 2016.

Σύμφωνα με το CNBC, η Microsoft εκτιμά πως στο τρίτο τρίμηνο χρήσης θα καταγράψει αυξημένα έσοδα από 50,5 δισ. δολάρια έως 51,5 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που «βλέπουν» έσοδα 52,43 δισ. δολαρίων.

«Επιβράδυνση στο τρέχον τρίμηνο»

Σύμφωνα με τη Microsoft, η κακή πορεία που έγινε ιδιαιτέρως ορατή τον Δεκέμβριο και έπληξε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του τεχνολογικού κολοσσού, θα συνεχιστεί.

Οι μεγάλοι οργανισμοί βελτιστοποιούν τις δαπάνες τους για υπηρεσίες cloud, έναν βασικό τομέα ανάπτυξης για τη Microsoft, όπως υπογραμμίζει ο CEO Σάτια Ναντέλα και στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, τα έσοδα από το Azure και άλλες υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 42% σε σταθερή νομισματική βάση. Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα του 2022 η ανάπτυξη ήταν στο μέσο όρο του 30% και προβλέπεται περαιτέρω επιβράδυνση κατά 4-5 ποσοστιαίες μονάδες το τρέχον τρίμηνο, το οποίο λήγει τον Μάρτιο.

Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από πελάτες, όπως εταιρείες, σχολεία και κυβερνήσεις. Microsoft Cloud, Azure, συνδρομές στο Microsoft 365, LinkedIn και Dynamics 365 αντιπροσωπεύουν το 51% των συνολικών πωλήσεων.

«Στην εμπορική μας δραστηριότητα, αναμένουμε ότι οι επιχειρηματικές τάσεις που είδαμε στα τέλη Δεκεμβρίου θα συνεχιστούν και στο τρίτο τρίμηνο», δήλωσε η Άιμι Χουντ, οικονομική διευθύντρια της Microsoft, σύμφωνα με το CNBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ