ΔΙΕΘΝΗ

S&P Global: Σε υψηλό πέντε ετών ο PMI της Βρετανίας τον Ιανουάριο

S&P Global: Σε υψηλό πέντε ετών ο PMI της Βρετανίας τον Ιανουάριο
Σημειώνεται πως ο τελικός δείκτης PMI συμβαδίζει με τις αρχικές εκτιμήσεις, αλλά παραμένει και πάλι κάτω από το όριο των 50 μονάδων (AP Photo/Alastair Grant)

Τα χειρότερα ίσως έχουν περάσει για τις εταιρείες μεταποίησης της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον δείκτη PMI της S&P Global, ο οποίος σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών στις 48,8 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 47,8 του Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η κάμψη στη μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αμβλύνθηκε τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας ότι τα χειρότερα ίσως έχουν περάσει, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως ο τελικός δείκτης PMI συμβαδίζει με τις αρχικές εκτιμήσεις, αλλά παραμένει και πάλι κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης παραγωγής διαμορφώθηκε στις 48,9 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο και σημειώνοντας βελτίωση από τις 47,8 μονάδες του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η τιμή παραμένει για όγδοη συναπτή φορά κάτω από το όριο των 50 μονάδων.

«Αν και οι εταιρίες μεταποίησης στην ευρωζώνη συνέχιζαν να αναφέρουν μείωση της παραγωγής και επιδείνωση των παραγγελιών τους τον Ιανουάριο… η εικόνα είναι σημαντικά καλύτερη από τα χαμηλά επίπεδα που καταγράφηκαν τον περασμένο Οκτώβριο ενώ οδεύαμε προς τον χειμώνα», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην S&P Global.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ