ΔΙΕΘΝΗ

Ο «χορός» των απολύσεων συνεχίζεται με 6.650 θέσεις εργασίας από την Dell

Ο «χορός» των απολύσεων συνεχίζεται με 6.650 θέσεις εργασίας από την Dell
H πιο πρόσφατη είδηση για νέες απολύσεις έρχεται από την κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc Pixabay

Σε έναν άτυπο «διαγωνισμό» για τον μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων φαίνεται να βρίσκονται μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Μετά τις 4.000 θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε πως θα καταργήσει η Goldman Sachs, τους περισσότερους από 18.000 εργαζόμενους σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη της Amazon, ακολούθησε η Microsoft με 10.000 απολύσεις εργαζομένων, ενώ 12.000 υπαλλήλους απολύει η Alphabet, η Philips θα προχωρήσει μέχρι το 2025 σε 6.000 απολύσεις. Αντίστοιχα, κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Ford και περίπου 600 θέσεις η Spotify.

H πιο πρόσφατη είδηση για νέες απολύσεις έρχεται από την κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc, η οποία θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι απολύσεις έφθασαν σε υψηλό διετίας τον Ιανουάριο, καθώς ειδικά οι εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας μοιάζουν να παίρνουν μέτρα για το ενδεχόμενο να ενσκήψει ύφεση στις ΗΠΑ, υπέδειξε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Όπως σημειώνεται σχετικά στο δημοσίευμα, πολλές εταιρείες των τομέων της πληροφορικής και των ψηφιακών υπηρεσιών, ανάμεσα τους γίγαντες του κλάδου ανακοίνωσαν τελευταία πως θα προχωρήσουν σε απολύσεις ή περικοπές θέσεων εργασίας ευρείας κλίμακας, μετά το κύμα μαζικών προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν αυξήθηκε ραγδαία η ζήτηση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Οι Big Tech φαίνεται πως προχωρούν σε αυτά τα μέτρα λόγω της μείωσης των δαπανών καταναλωτών και εταιρικών πελατών τους, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ