ΔΙΕΘΝΗ

Goldman Sachs: Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Άνοδος κατά 50 μ.β. και τον Μάιο

Goldman Sachs: Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Άνοδος κατά 50 μ.β. και τον Μάιο
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η επενδυτική τράπεζα αναθεωρεί προς τα πάνω την εκτίμηση της τις τελευταίες δύο εβδομάδες AP/Richard Drew

Ανοδικά αναθεώρησε την εκτίμηση της για τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η Goldman Sachs. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η επενδυτική τράπεζα αναθεωρεί προς τα πάνω την εκτίμηση της τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός ανέφερε σήμερα ότι περιμένει πλέον η ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης και στη συνεδρίαση του Μαΐου, ενώ δεδομένη θεωρείται η άνοδος κατά 50 μονάδες στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Η προηγούμενη εκτίμηση της Goldman Sachs προέβλεπε ότι η ΕΚΤ να πραγματοποιήσει τον Μάιο μια μικρότερη αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά συνολικά 300 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο του 2022 και έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει άλλη μια αύξηση κατά 50 μονάδες στη συνεδρίαση του Μαρτίου όπως επιβεβαίωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει για να ελέγξει τον πληθωρισμό.

«Αν και μια μικρότερη αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης είναι ακόμα πιθανή τον Μάιο, δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το βασικό σενάριο... και διατηρούμε την άποψη ότι το Δ.Σ. της τράπεζας θα διατηρήσει τα επιτόκια στην κορυφή τους μέχρι το δ' τρίμηνο του 2024» αναφέρουν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ