ΔΙΕΘΝΗ

Η Meta ετοιμάζει χιλιάδες νέες απολύσεις στον «βωμό» των οικονομικών στόχων

Η Meta ετοιμάζει χιλιάδες νέες απολύσεις στον «βωμό» των οικονομικών στόχων
Στον τελευταίο γύρο περικοπών 11.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους P Photo / Jenny Kane, File

Η «μητέρα» των Facebook, WhatsApp και Instagram, Meta Platforms, σχεδιάζει ένα νέο γύρο απολύσεων που θα επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις εργασίας μετά από μια μείωση 13% στην οποία προχώρησε τον Νοέμβριο. Στον τελευταίο γύρο περικοπών 11.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους. Ακόμη προχωρά σε αλλαγή του οργανογράμματος της προσφέροντας προγράμματα εθελούσιας εξόδου σε στελέχη ή ακόμη και ολόκληρα τμήματα που θεωρούνται μη αναγκαία για την λειτουργία της εταιρείας.

Ο επερχόμενος γύρος απολύσεων αφορούν στην επίτευξη των χρηματοοικονομικών στόχων της εταιρείας και είναι ανεξάρτητος από την αναδιάρθρωση, σύμφωνα με τις πηγές, ενώ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει το 2023, ως «έτος αποδοτικότητας» για τη Meta.

Μάλιστα, η Meta, η οποία έχει δει την ανάπτυξη των διαφημιστικών της εσόδων να κατεβάζει ταχύτητα και έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας metaverse, φαίνεται να έχει ζητήσει εδώ και καιρό από τους διευθυντές τμημάτων και αντιπροέδρους της να φτιάξουν λίστες με υπαλλήλους που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

Ο «χορός» των απολύσεων

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Layoffs.fyi, ο οποίος καταγράφει τις χαμένες θέσεις εργασίας, η Meta βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της κατάταξης με τις περισσότερες απολύσεις από τον Ιανουάριο της προηγούμενης χρονιάς. Με τον χώρο της τεχνολογίας στις ΗΠΑ φαίνεται να πρωταγωνιστεί στις απολύσεις.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη, καθώς οι απολύσεις που έχουν καταγραφεί από την αρχή του 2023 φτάνουν ήδη το 76,75% των απολύσεων που σημειώθηκαν στο σύνολο του 2022, με τους αναλυτές να τονίζουν πως οι εταιρείες ετοιμάζονται για την οικονομική επιβράδυνση μειώνοντας το υπάρχον εργατικό δυναμικό και περιορίζοντας τις προσλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ