ΔΙΕΘΝΗ

LVMH: Η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε τα 500 δισ. δολάρια

LVMH: Η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε τα 500 δισ. δολάρια
AP / Thibault Camus

Η LVMH έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο των 500 δισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με το CNBC, ώθηση στις μετοχές του Ομίλου πολυτελών brand, έδωσε η αύξηση κατά 17% των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ποσοστό διπλάσιο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν σε 79,2 δισ. ευρώ και το κέρδος έφτασε τα 21,2 δισ. ευρώ.

Θετικά λειτούργησαν οι πωλήσεις πολυτελών ειδών στην Κίνα, μετά το «άνοιγμα» της οικονομίας, καθώς «επανήλθαν» στη χώρα οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούν high end αγορές, ενώ υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από μερικές ημέρες, ο όμιλος εντάχθηκε στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Στην κεφαλή της μητρικής εταιρείας που περιλαμβάνει πολυτελή brands όπως τα, Louis Vuitton, Moët & Chandon και Hennessy, Christian Dior και η Tiffany & Co μεταξύ άλλων, βρίσκεται και ο ιδρυτής της, Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος κατέχει πλέον τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.

Ο Γάλλος κροίσος της LVMH

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό της LVMH είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή περιουσία η οποία ξεπερνάει τα 223 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Μάλιστα, όταν η περιουσία του ξεπέρασε τα 200 δισ. δολάρια έγινε μόλις το τρίτο άτομο που κατάφερε να φτάσει σε τέτοια ύψη προσωπικής περιουσίας, μαζί με τον Ίλον Μασκ της Tesla και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, ενώ είναι το πρώτο άτομο εκτός ΗΠΑ που το πέτυχε.

Η άνοδος προς την κορυφή οφείλεται φυσικά στην επιχειρηματική του «μαεστρία», ωστόσο είναι και μια απόδειξη του πόσο ανθεκτική παραμένει η ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας και πολυτέλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ