ΔΙΕΘΝΗ

Twitter: Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πως αποχωρεί και «ανέβασε» 2% τη μετοχή

Twitter: Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πως αποχωρεί και «ανέβασε» 2% τη μετοχή
Getty Images via Picture alliance / Contributor

Την αποχώρηση του από τον ρόλο του CEO του Τwitter ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Ίλον Μασκ και πλέον «περιορίζεται» σε ένα τεχνικό και παραγωγικό ρόλο.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Μασκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα είναι μια γυναίκα την οποία δεν κατονόμασε και θα ξεκινήσει σε περίπου 6 εβδομάδες και πως ο νέος του ρόλος θα είναι «Εκτελεστικός Πρόεδρος και CTO, στην επίβλεψη προϊόντων, λογισμικού και sysops».

Η είδηση προκάλεσε άλμα στην τιμή της μετοχής, κατά 2% στη Wall Street την Πέμπτη 12/5, αποτυπώνοντας την ικανοποίηση των επενδυτών για την εξέλιξη αυτή, άλλωστε δεν ήταν λίγοι οι επενδυτές που ανησυχούσαν για την πορεία της εταιρείας με τον Μασκ στο «τιμόνι».

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων στις 28 Οκτωβρίου και από τότε έχει απολύσει πληθώρα κορυφαίων στελεχών της εταιρείας, καθώς και εκατοντάδες υπαλλήλους.

Τον Ιανουάριο, σε μία ακόμη κίνηση που προκάλεσε εντύπωση ο Μασκ αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία στο διαδίκτυο εκατοντάδες αντικείμενα, όπως αναμνηστικά, γλυπτά και άλλα σουβενίρ, από τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο.

Σημειώνεται πως από τότε που o ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX αγόρασε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου το μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης λανσάρει διαρκώς νέες μορφές χρήσης του Twitter, προτείνει, συχνά αιφνιδιαστικά, νέες ιδέες και αλλαγές στην πλατφόρμα, προκαλώντας ορισμένες φορές σύγχυση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ