Σε «τεχνική ύφεση» εισήλθε η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2023
Ανανεώθηκε:
Η γερμανική οικονομία συρρικώνθηκε ελαφρώς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες και εισήλθε έτσι σε τεχνική ύφεση, δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία.
Το ΑΕΠ σημείωσε πτώση κατά 0,3% το εν λόγω τρίμηνο, έδειξαν τα δεδομένα. Αυτό ακολουθεί μια πτώση του κατά 0,5% που είχε καταγραφεί το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Η ύφεση ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ.
Η προκαταρκτική εκτίμηση έφερε το ΑΕΠ να παραμένει στάσιμο κατά το πρώτο τρίμηνο και η Γερμανία να αποφεύγει την ύφεση.
Ο πληθωρισμός συνέχισε να επιβαρύνει τη γερμανική οικονομία στην αρχή του έτους, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Αυτό αποτυπώθηκε στην κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία μειώθηκε κατά 1,2% από το ένα τρίμηνο στο άλλο.
Αντίθετα οι επενδύσεις αυξήθηκαν στη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του έτους, έπειτα από ένα αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του 2022. Υπήρξε επίσης θετική συμβολή από το εμπόριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γερμανικά ΜΜΕ για εκλογές στην Ελλάδα: «Θρίαμβος και βατερλό»
Παρέμβαση Σεβαστίδη για δίκη Τεμπών: Κάποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού σε άλλη συσκευασία
21:46
Αργεντινή: Δεκαπεντάχρονος σκότωσε 13χρονο μαθητή μέσα σε σχολείο και τραυμάτισε άλλους οκτώ (vids)
21:36
Ισραήλ: Νόμος ο θάνατος δια απαγχονισμού σε Παλαιστίνιους κατηγορούμενους για δολοφονίες Ισραηλινών
21:27
Στα κινητά τα πρώτα πρόστιμα κλήσεων της Τροχαίας για παραβάσεις που «είδαν» οι κάμερες
21:18