Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση δόσης 890 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Ανανεώθηκε:
Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε την πρώτη επισκόπηση-αξιολόγηση του δανειακού προγράμματος της Ουκρανίας, ύψους 15,6 δισ. δολαρίων, επιτρέποντας στο Κίεβο να εκταμιεύσει άμεσα 890 εκατ. δολάρια ως δημοσιονομική υποστήριξη, εν μέσω της συνεχιζόμενης αντεπίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Ρώσων εισβολέων.
Ως εκ τούτου, τα συνολικά κεφάλαια που έχει λάβει η Ουκρανία από τις 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ, ανέρχονται σε περίπου 3,6 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής.
Το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι η ουκρανική κυβέρνηση σημείωσε «σημαντική πρόοδο» σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της, «υπό δύσκολες συνθήκες».
Υπενθυμίζεται πως σε συμφωνία για τετραετές πακέτο χρηματοδότησης ύψους περίπου 15,6 δισ. δολαρίων, κατέληξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την Ουκρανία τον Μάρτιο, προσφέροντας έτσι τα απαραίτητα κεφάλαια που χρειάζονται για να συνεχίσει να αμύνεται κατά της Ρωσίας.
Το ΔΝΤ δήλωσε πως το εκτελεστικό του διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να συζητήσει την έγκριση τις επόμενες εβδομάδες, καθώς χρειάζεται η επικύρωσή της από αυτό, και πως λαμβάνεται υπόψη η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το τέλος του πολέμου.
SPONSORED
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (19 Μαΐου)
06:30
Επίδομα παιδιού: Την τελευταία μέρα του Μαΐου (31/5) η καταβολή του στους δικαιούχους
06:00
Προγράμματα «Εξοικονομώ»: Μέχρι πότε δόθηκαν προθεσμίες - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
05:00
«Ανακούφιση» για τα Στεγαστικά Δάνεια μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας για το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ
04:00