Στην Κίνα για συνομιλίες η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, θα βρίσκεται στην Κίνα από αύριο Τετάρτη 30ή Αυγούστου ως την Κυριακή 3η Σεπτεμβρίου για συνομιλίες με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της ασιατικής χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Κατόπιν θα ταξιδέψει στην Ινδονησία (4η Σεπτεμβρίου-7η Σεπτεμβρίου) και στην Ινδία (8η Σεπτεμβρίου-10η Σεπτεμβρίου), αντίστοιχα για τις συνόδους του ASEAN και της G20, κατά την ίδια πηγή.
Τον περασμένο μήνα, ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσιγκτον αναθεώρησε προς το ελαφρά καλύτερο τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023, επικαλούμενος την ανθεκτικότητα της δραστηριότητας το πρώτο τρίμηνο, όμως προειδοποίησε πως προκλήσεις σκοτεινιάζουν τη μεσοπρόθεσμη προοπτική.
Το ΔΝΤ αναμένει πλέον παγκόσμια ανάπτυξη 3% το 2023, ρυθμό ελαφρά αυξημένο (κατά 0,2%) σε σύγκριση με την πρόβλεψη που είχε κάνει τον Απρίλιο. Ωστόσο διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψή του για το 2024, επίσης στο 3%.
Ο οργανισμός άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο (5,2% φέτος), μετά το 3% του 2022, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Ωστόσο αναμένει πως η ανάπτυξή της θα επιβραδυνθεί στο 4,5% το 2024 και προειδοποιεί πως η απόδοσή της είναι κατώτερη της αναμενόμενης, ενώ παραμένει ο κίνδυνος βαθύτερης συρρίκνωσης λόγω των προβλημάτων στον τομέα των ακινήτων.
Άγριος ξυλοδαρμός 37χρονης στην Εύβοια από τον σύντροφό της: Μεταφέρθηκε με κακώσεις στο νοσοκομείο
10:44
Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις - Υποχρεώσεις και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις
10:43
Αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
10:36
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις λόγω των ισχυρών ανέμων - Απαγορευτικό απόπλου στο Βόλο
10:36