ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Κόστος 116 εκατ. ευρώ στις αεροπορικές από το «τεχνικό πρόβλημα»

Βρετανία: Κόστος 116 εκατ. ευρώ στις αεροπορικές από το «τεχνικό πρόβλημα»
AP Photo/Rick Bowmer, File

Περί τα 100 εκατ. στερλίνες, δηλαδή περίπου 116 εκατ. ευρώ, ενδέχεται να φτάσει το κόστος του τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) Γουίλι Γουόλς, όπως δήλωσε σήμερα στο BBC, το κόστος του προβλήματος αυτού επιβαρύνει κυρίως τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς ακυρώθηκαν πάνω από 1.500 πτήσεις την Δευτέρα 28/8.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα ήταν δημόσια αργία σε τμήματα της Βρετανίας και μια από τις μέρες με μεγάλη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς οι σχολικές διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να μείνουν καθηλωμένοι σε αεροδρόμια στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Αν και σήμερα, το τεχνικό πρόβλημα στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας που προκάλεσε την ακύρωση χιλιάδων εναέριων δρομολογίων και καθυστερήσεις στις πτήσεις από και προς τη Βρετανία τη Δευτέρα διορθώθηκε «και δεν θα προκύψει ξανά», όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS), Μάρτιν Ρολφ, χιλιάδες επιβάτες αποκλείστηκαν στο εξωτερικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της NATS σημείωσε σήμερα ότι το τεχνικό πρόβλημα προκλήθηκε από σχέδιο πτήσης που δεν ήταν «επαρκώς τυπικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ