ΔΙΕΘΝΗ

Eurogroup: Συνεδριάζει τη Δευτέρα με συμμετοχή της Γέλεν - Τα θέματα της ατζέντας

Eurogroup: Συνεδριάζει τη Δευτέρα με συμμετοχή της Γέλεν - Τα θέματα της ατζέντας
POOL EUROPEAN UNION/ EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Παρουσία της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (16/10) το Eurogroup, στο οποίο θα συζητηθούν οι προοπτικές και οι κίνδυνοι στις οικονομίες της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ καθώς και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν στις δύο αυτές περιοχές.

Επιπλέον, θα συζητηθεί το μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, η προετοιμασία της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης, οι προτεραιότητες στα σχέδια ανάκαμψης και το ψηφιακό ευρώ.

Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις με την Υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), Janet Yellen, σχετικά με τις προοπτικές και τους κινδύνους παγκοσμίως, με στόχο να διαμορφωθεί κοινή αντίληψη των αλληλένδετων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προκλήσεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και να συζητηθεί η μελλοντική πορεία των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών.

Σύμφωνα με την προσέγγιση που συμφώνησε τον Μάιο η Ευρωομάδα σε διευρυμένη σύνθεση, οι υπουργοί θα υποδεχθούν φορείς της αγοράς και θα ακούσουν την εμπειρία τους όσον αφορά την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και επενδύσεις στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

Θα δοθεί έμφαση στις ταχέως αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές εταιρείες που αναζητούν χρηματοδότηση για να επεκταθούν και στους επενδυτές που αναζητούν ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στόχος των συζητήσεων είναι να συμβάλουν στον εντοπισμό λύσεων για την κινητοποίηση κεφαλαίων στις κεφαλαιαγορές μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ