ΔΙΕΘΝΗ

Νέα συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας ύψους 2,4 εκατ. ελβετικών φράγκων για τις Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές

Νέα συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας ύψους 2,4 εκατ. ελβετικών φράγκων για τις Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές
AP Photo/Joan Mateu Parra

Νέα συμφωνία, ύψους 2,4 εκατ. ελβετικών φράγκων, για την εύρυθμη λειτουργία των ασφαλών περιοχών για ασυνόδευτους ανηλίκους, στις Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές σε Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω, υπεγράφη μεταξύ του πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα, Στέφαν Έστερμαν, και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη.

Η συγκεκριμένη συμφωνία ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου 2024 και έχει ισχύ ένα έτος, στο πλαίσιο του ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος συνολικού ύψους 40 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Παράλληλα, συζητήθηκε η περαιτέρω πορεία της συμφωνίας-πλαίσιο μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, η οποία περιλαμβάνει δράσεις ένταξης και προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την αγαστή συνεργασία τους και να προσβλέπουν στην ενίσχυσή της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλής Μοσκώφ, ο επικεφαλής της Ελβετικής Αποστολής, ο επικεφαλής του γραφείου Συνεισφοράς της Ελβετίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, και ο εθνικός υπεύθυνος προγραμμάτων, Κωνσταντίνος Μουρτέζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ