Γερμανία: Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,3% στο δ τρίμηνο
Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε στο δ' τρίμηνο του 2023, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2023 η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3%, με φόντο τον επίμονο πληθωρισμό, τις υψηλές τιμές της ενέργειας και της περιορισμένης ζήτησης από το εξωτερικό.
Ωστόσο, με το ΑΕΠ της χώρας να παραμένει στάσιμο το γ' τρίμηνο, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης απέφυγε την ύφεση το β' εξάμηνο του 2023, βάσει του τεχνικού ορισμού της που συνήθως περιγράφεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης.
Σημειώνεται πως η μείωση του ΑΕΠ ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DW: Προσχηματικό διάλογο κάνει η Κομισιόν με τους αγρότες- Τι γράφει ο γερμανικός τύπος
Το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
23:48
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
23:36
Με αδιανόητο γκολ, η Εθνική πόλο νίκησε και την Κροατία στο Euro του Βελιγραδίου - Δείτε το βίντεο
23:28
Η συνάντηση με τον Τραμπ ήταν «θαυμάσια» δηλώνει η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας
23:24