Γερμανία: Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,3% στο δ τρίμηνο
Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε στο δ' τρίμηνο του 2023, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2023 η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3%, με φόντο τον επίμονο πληθωρισμό, τις υψηλές τιμές της ενέργειας και της περιορισμένης ζήτησης από το εξωτερικό.
Ωστόσο, με το ΑΕΠ της χώρας να παραμένει στάσιμο το γ' τρίμηνο, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης απέφυγε την ύφεση το β' εξάμηνο του 2023, βάσει του τεχνικού ορισμού της που συνήθως περιγράφεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης.
Σημειώνεται πως η μείωση του ΑΕΠ ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DW: Προσχηματικό διάλογο κάνει η Κομισιόν με τους αγρότες- Τι γράφει ο γερμανικός τύπος
«Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε σε αποκλιμάκωση», λέει ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης
13:28
Μέσω gov οι αιτήσεις εισαγωγής στις Σχολές Αξιωματικών - Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ.
13:21
«Ο Νετανιάχου είναι νεκρός»: Fake SMS στα κινητά Ισραηλινών με δήθεν αποστολέα τους Φρουρούς της Επανάστασης
13:18
Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας διαψεύδει την ύπαρξη επιστολής για πιθανές ιρανικές κυβερνοεπιθέσεις
13:16