Μ. Βρετανία: Ήπια υποχώρηση του πληθωρισμού στο 3,4%
Ήπια υποχώρηση στο 3,4% κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία τον Φεβρουάριο.
Συγκεκριμένα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3,4% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο καταγράφοντας το χαμηλότερο ρυθμό πληθωρισμού από τον Σεπτέμβριο του 2021 ενώ επιβράδυνε από το 4,0% τον Ιανουάριο.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 3,5%.
Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων και του καπνού, επιβραδύνθηκε επίσης στο 4,5%, από 5,1% τον Ιανουάριο. Οικονομολόγοι στις εκτιμήσεις τους ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 4,6%.
Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών, τον οποίο παρακολουθεί στενά η BoE, επιβραδύνθηκε στο 6,1% από 6,5% τον Ιανουάριο - όπως ανέμενε η κεντρική τράπεζα τον περασμένο μήνα.
Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια, με τους αισιόδοξους αναλυτές να εκτιμούν πως η τελευταία αυτή εξέλιξη θα επιτρέψει στην τράπεζα να προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανία: Κατασκευάζει νέους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αέριο
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου: Στο «πορτοκαλί» σήμερα (17/07) η Αττική και άλλες επτά περιοχές
06:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17 Ιουλίου)
06:30
Πρόγραμμα Εξοικονομώ: Λήγει σήμερα (17/07) η προθεσμία για τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης
06:00
«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Νέα δεδομένα για το πρόγραμμα - Μία κλήρωση για δύο χρονιές
05:00