Κίνα: Ετήσια αύξηση 36% στο εξωτερικό εμπόριο με τις χώρες «BRICS»
Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας με τις χώρες-μέλη της ομάδας των BRICS έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ στο πρώτο δίμηνο του 2024, με ετήσια αύξηση 36%.
Συγκεκριμένα, η επαρχία Τσιανγκσού, που είναι ένα κέντρο οικονομικής ανάπτυξης στην ανατολική Κίνα, είδε το εξωτερικό εμπόριο της με τις χώρες-μέλη της ομάδας των BRICS να φτάνει σε επίπεδο ρεκόρ στα 102,22 δισεκατομμύρια γιουάν (13,02 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο δίμηνο του 2024, με ετήσια αύξηση 36%, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων στην επαρχιακή πρωτεύουσα Ναντσίνγκ.
Η οικονομική αξία του εμπορίου μεταξύ της Τσιανγκσού και της Ινδίας και μεταξύ της ίδιας κινεζικής επαρχίας και της Βραζιλίας καταγράφηκε στα 25,31 δισεκατομμύρια γιουάν (3,22 δισεκατομμύρια ευρώ) και στα 23,87 δισεκατομμύρια γιουάν (3,04 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο δίμηνο του έτους, με ετήσια αύξηση 12,1% και 36,4% αντίστοιχα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Γαλλία δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο - Ξεπέρασε την Ρωσία
Ουκρανία: Οι ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τρεις ρωσικές πλατφόρμες γεωτρήσεων στην Κασπία
16:43
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Ιράν: Με την πλάτη στον τοίχο αλλά ανυποχώρητος ο Χαμενεΐ - Ο στρατός, ο Παχλαβί και οι άλλοι πιθανοί ηγέτες
16:31
Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ για το ενδεχόμενο επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράν
16:18
Στα χέρια των αρχών νεαροί που έτρεχαν με μηχανές και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών (vids)
16:06