UBS: Πουλάει περιουσιακά στοιχεία της Credit Suisse αξίας 8 δισ. δολαρίων
Τα κεντρικά γραφεία της Credit Suisse στο Λονδίνο (Φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Frank AugsteinΣε συμφωνία με την Apollo Global Management κατέληξε η UBS, για την πώληση των δραστηριοτήτων τιτλοποιημένων προϊόντων της Credit Suisse, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να συρρικνώσει τις μη βασικές της δραστηριότητες, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, η Apollo θα αγοράσει 8 δισ. δολάρια σε «χρηματοδοτικές διευκολύνσεις με εξοφλητική προτεραιότητα» όπως ανακοίνωσε σήμερα η UBS.
«Αυτή η αμοιβαία επωφελής συμφωνία είναι συμβατή με τη στρατηγική της UBS για τη σταδιακή συρρίκνωση και απλοποίηση του χαρτοφυλακίου της από μη βασικές δραστηριότητες από το παρελθόν», αναφέρει η UBS σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ελβετική τράπεζα περιμένει να καταγράψει καθαρά κέρδη της τάξης των 300 εκατ. δολ. από τη συμφωνία το α' τρίμηνο του 2024.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
UBS: Σε καλό δρόμο η ελληνική οικονομία παρά τις εκτιμήσεις για πιο αδύναμη ανάπτυξη
Ένοχος γνωστός τραγουδιστής για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του
22:04
Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος πέντε μηνών με μηνιγγίτιδα - «Ύπουλο μικρόβιο, πρέπει να περιμένουμε»
21:52
Πρωταφανής χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ: Στο ένα μέτρο το χιόνι, πάνω από 300.000 σπίτια χωρίς ρεύμα (pics&vid)
21:41
Eurojackpot 24/2: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 61 εκατ. ευρώ
21:34