ΔΙΕΘΝΗ

Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου - Στην κορυφή ο Μπερνάρ Αρνό

Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου - Στην κορυφή ο Μπερνάρ Αρνό

Ο CEO της LVMH, Μπερνάρ Αρνό

(AP Photo/Hiro Komae, Pool)

Κατά δύο τρισεκατομμύρια δολάρια αύξησαν τον πλούτο τους μέσα σε ένα χρόνο οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, με τον CEO της LVMH να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία και το 2024. 

Για δεύτερη χρονιά ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, στην οποία ανήκουν οι Louis Vuitton, Tiffany και Moet & Chandon, μεταξύ άλλων, βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με περιουσία 233 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Forbes, η περιουσία του αυξήθηκε κατά 22 δισ. δολάρια, σε σχέση με το 2023.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Έλον Μασκ, με περιουσία 195 δισ. δολαρίων και την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, με περιουσία 194 δισ. δολαρίων.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, με περιουσία 177 δισ. δολαρίων και στην 5η θέση κατατάσσεται ο Λάρι Έλισον, ιδιοκτήτης της Oracle, με περιουσία 141 δισ. δολαρίων.

Τις υπόλοιπες θέσεις της κορυφαίας δεκάδας βρίσκονται ο Γουόρεν Μπάφετ στην 6η θέση με περιουσία 133 δισ. δολαρίων.

Στην 7η θέση ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία που φτάνει τα 128 δισ. δολάρια και στην 8η θέση ο Στιβ Μπάλμερ, πρώην CEO της Microsoft, με 121 δισ. δολάρια.

Στην 9η θέση είναι ο Μουκές Αμπάνι, από την Ινδία, με περιουσία 116 δισ. δολαρίων και στη 10η θέση είναι ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής της Google, που έχει περιουσία 114 δισ. δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ