Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο - 2,4% στην Ευρωζώνη
Τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα τον Μάρτιο επιβεβαίωσαν τα οριστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα 17/4.
Συγκεκριμένα, η τελική μέτρηση δείχνει ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) υποχώρησε στο 2,4% ετησίως τον Μάρτιο, σε σύγκριση με το 2,6% τον Φεβρουάριο.
Την ίδια ώρα, ο εναρμονισμένος ΔΤΚ στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 3,4% ετησίως, αυξημένος από το 3,1% του Φεβρουαρίου.

Οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν στη Λιθουανία (0,4%), στη Φινλανδία (0,6%) και στη Δανία (0,8%) ενώ οι υψηλότεροι στη Ρουμανία (6,7%), στην Κροατία (4,9%) και τις Εσθονία - Αυστρία (και οι δύο 4,1%).
Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκατρία κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τέσσερα και αυξήθηκε σε δέκα.
Η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο πληθωρισμό του Μαρτίου προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,76%) και ακολούθως από την κατηγορία τρόφιμα/αλκοόλ/καπνικά (+0,53%) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,30%) ενώ οι τιμές της ενέργειας κινήθηκαν πτωτικά (-0,16%).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κομισιόν: Έλαβε το 4ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για δάνεια 2,3 δισ. ευρώ από το RRF
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Τελειώνει η κρίση για τους F35 - Εγκαταλείπει τους S-400 η Άγκυρα»
19:40
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28
Η FIFA απένειμε το «Βραβείο Ειρήνης» στον Τραμπ - Παραβρέθηκε στην κλήρωση του Μουντιάλ 2026 (Vid)
19:18
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10