ΔΙΕΘΝΗ

Tesla: Πτώση κερδών και εσόδων το α' τρίμηνο του 2024 - Έρχονται νέα μοντέλα

Tesla: Πτώση κερδών και εσόδων το α' τρίμηνο του 2024 - Έρχονται νέα μοντέλα

Κτηριακές υποδομές της Tesla

AP Photo/Ebrahim Noroozi

Υποχώρησαν τα κέρδη και τα έσοδα της Tesla, το α' τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 21,3 δισ. δολ. σε σύγκριση με 23,33 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για 22,15 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Τα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 1,13 δισ. δολ. σε σύγκριση με 2,51 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Tesla διαμορφώθηκαν σε 45 cents σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της Wall Street για 52 cents ανά μετοχή, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Θα παρουσιάσει νωρίτερα κάποια οχήματα

Παράλληλα, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει νωρίτερα κάποια νέα της μοντέλα οδηγώντας σε άλμα 6% τις μετοχές της στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Επικαιροποιήσαμε τη μελλοντική γραμμή των οχημάτων μας για να επιταχύνουμε την παρουσίαση νέων μοντέλων πριν την έναρξη της παραγωγής το δεύτερο μισό του 2025, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι μετοχές της Tesla σημειώνουν άλμα άνω του 6% μετά το κλείσιμο των κανονικών συναλλαγών στη Νέα Υόρκη. Ο τίτλος της εταιρείας έχει κατρακυλήσει 42% από την αρχή του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ