ΔΙΕΘΝΗ

Nagel (Bundesbank): Αυξημένες πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο

Nagel (Bundesbank): Αυξημένες πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο
AP Photo/Michael Probst

Στον δρόμο προς τη μείωση του κόστους δανεισμού στη συνεδρίαση του Ιουνίου φαίνεται να βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Bundesbank, Joachim Nagel, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της G7 και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των επτά παραδοσιακών βιομηχανικών χωρών, ο πρόεδρος της Bundesbank σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει τώρα και οι προβλέψεις δεν λένε κάτι τελείως διαφορετικό - που δεν το πιστεύω - τότε αυξάνεται η πιθανότητα να δούμε το πρώτο βήμα του επιτοκίου».

Αξίζει να σημειωθεί πως μια μείωση στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 6 Ιουνίου θεωρείται γενικά δεδομένη, αν και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ ήταν ως επί το πλείστον ασαφείς σχετικά με το τι θα συμβεί μετά.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος, άφησε να εννοηθεί πως θα ήταν σκόπιμη μια κίνηση της τάξης του 0,25%, ένα βήμα που αναμένεται έτσι και αλλιώς από τις αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ