ΔΝΤ: Εκταμιεύτηκε δόση δανείου στην Αίγυπτο αξίας 820 εκατ. δολαρίων
Ανανεώθηκε:
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)
AP PhotoΤο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι οι εμπειρογνώμονες του κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία με την Αίγυπτο, βάσει της οποίας το Κάιρο θα λάβει δόση δανείου ύψους 820 εκατομμυρίων δολαρίων για να «επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Οι ειδικοί του Ταμείου κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την τρίτη αναθεώρηση της τρέχουσας δανειακής συμφωνίας διευρυμένης διευκόλυνσης κεφαλαίων. Προηγουμένως είχαν ολοκληρώσει επίσκεψη δύο εβδομάδων στο Κάιρο.
Η συμφωνία, πρέπει να εγκριθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το ποσό θα εκταμιευθεί στην Αίγυπτο καθώς συνεχίζει να κάνει βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία της.
Σύμφωνα με το Ταμείο, οι πιο σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο περιλαμβάνουν τη μετάβαση σε ένα ευέλικτο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών, την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής και της πολιτικής των δημόσιων οικονομικών, την επιβράδυνση των δαπανών για υποδομές για τη μείωση του πληθωρισμού και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της βιωσιμότητας του χρέους, με παράλληλη ενίσχυση ενός περιβάλλοντος που δίνει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να ασκήσει τη δραστηριότητα του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το ΔΝΤ αναθεώρησε θετικά την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας στο 5%
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους - Αποκλιμάκωση στην Ελλάδα
Τέσσερις προφυλακίσεις και δύο βραχιολάκια έως τώρα για το Basketgate- Έρευνα για πέντε νέα πρόσωπα
08:59
Γιατί ο Τραμπ αναφέρθηκε στην 11η Σεπτεμβρίου - Η μάχη για τη Γερουσία στο Μίσιγκαν
08:58
Αστρονόμοι ενδέχεται να ανακάλυψαν το πρώτο φεγγάρι έξω από το ηλιακό μας σύστημα
08:51
Γκράβα: Τέλη της εβδομάδας σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο οι αποφάσεις για τα σχολεία
08:46