Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ξεκινήσει να περιορίζει τις τεράστιες αγορές ομολόγων
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει να περιορίζει τις τεράστιες αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του σχεδίου της για τη σταδιακή συρρίκνωση του ισολογισμού της που έχει πλησιάσει τα 5 τρισ. δολάρια κάνοντας άλλο ένα βήμα για την απόσυρση της μαζικής τόνωσης που δίνει στην οικονομία.
Η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αγοράζει κυβερνητικά ομόλογα με τον υφιστάμενο ρυθμό των περίπου 6 τρισ. γεν (38 δισ. δολάρια) τον μήνα, αλλά θα παρουσιάσει τον Ιούλιο τις λεπτομέρειες ενός νέου σχεδίου για την επιβράδυνση αυτών των αγορών τα επόμενα ένα με δύο χρόνια.
Η BoJ ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει να συγκεντρώνει τις απόψεις των φορέων της αγοράς, πριν οριστικοποιήσει το σχέδιο συρρίκνωσης των αγορών στην επόμενη συνεδρίαση της.
Η κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε παράλληλα τις εκτιμήσεις των αναλυτών και κράτησε αμετάβλητο τον στόχο για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο της στο εύρος του 0-0,1%. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Επανέλαβε ταυτόχρονα την εκτίμηση της ότι η ιαπωνική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει με μέτριο ρυθμό, με την κατανάλωση να παραμένει ισχυρή.
SPONSORED
Νέα βίντεο με UFO αποχαρακτήρισε η κυβέρνηση Τραμπ: Φωτεινές σφαίρες και βίντεο μέχρι το 2025
19:02
Χίος: Νεκρός 31χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι από τον 51χρονο θείο του
18:53
«ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: Μέχρι το 2030 επεκτείνεται το εθνικό πρόγραμμα
18:44
Εκτροπή νταλίκας στην Εγνατία Οδό - Κλειστό το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
18:35