Η Τράπεζα της Αγγλίας «ψήφισε» μείωση επιτοκίων στο 5% - «Έκοψε» 25 μονάδες βάσης
Τη μείωση των επιτοκίων της αποφάσισε η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) από το υψηλό 16 ετών του 5,25% κατά 25 μονάδες βάσης (0,25%) στο 5%.
Ενώ αρκετοί αναλυτές είχαν εκφράσει την άποψη ότι η BoE θα μπορούσε να ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής της, η έλλειψη σαφούς σηματοδότησης από την κεντρική τράπεζα είχε καλύψει την απόφαση με αβεβαιότητα.
Οι αγορές αποτιμούσαν σε ποσοστό 61% πιθανότητα μείωσης του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Αυγούστου στις 8:15 π.μ. στο Λονδίνο, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έπιασε τον στόχο της BOE για 2% για δύο συνεχόμενους μήνες.
Το Τραπεζικό Επιτόκιο έχει διατηρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, στο 5,25%, από τον Αύγουστο του 2023.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναζητούν «πατήματα» εν όψει της απόφασης για τα επιτόκια στην Αγγλία
ΗΠΑ: Το χιόνι ξεπέρασε το ιστορικό του 1978, καμπανάκι για νέο «κύμα» κακοκαιρίας - Στο «σκοτάδι» 250.000 νοικοκυριά, κλειστά σχολεία
09:00
Καιρός: «Μία χώρα, δύο εποχές» τις επόμενες ημέρες - Βοριάδες στο Αιγαίο, υψηλές θερμοκρασίες στο Ιόνιο
08:53
Ο Τραμπ απένειμε Μετάλλιο Τιμής στον πιλότο που τραυματίστηκε στην επιχείρηση για τη σύλληψη Μαδούρο: «Τέσσερις πυροβολισμοί διέλυσαν το πόδι του» (vids)
08:39
Heat 2: Ο Κρίστιαν Μπέιλ στο πλευρό του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στη νέα ταινία του Μάικλ Μαν
08:31